Get Adobe Flash player

Καλωσήρθατε

Καλωσήρθατε στην Ιστοσελίδα του Αθλητικού Ομίλου Χρυσούπολης.
Εδώ θα βρίσκετε νέα, ανακοινώσεις και οτιδήποτε άλλο αφορά το σύλλογό μας (πχ εκδηλώσεις κλπ)  
Παρακαλούνται όσοι έχουν φωτογραφίες, δημοσιεύσεις ή οποιοδήποτε άλλο υλικό αφορά το σύλλογο να έρθουν σε επαφή μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ. Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


LiveScores

powered by στοιχημα

Είστε εδώ

Αρχική

«ΥΨΑΡΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2013″-2ος ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΘΑΣΟΥ

“Υψάριον Μονοπάτι 2013”

Ο Δημήτρης  Βογιατζής του  Α.Ο.Χρυσούπολης  νικητής στο 2ο αγώνα ορεινού τρεξίματος «Μονοπάτι Υψαρίου»

 

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Χ”ΓΙΩΡΓΗΣ σε συνεργασία με ντόπιους αθλητές, διοργάνωσαν στο νησί της Θάσου την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 τον 2ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία "ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΥΨΑΡΙΟΥ".

 

Φέτος ο αγώνας διεξήχθη για δεύτερη χρονιά διπλασιάζοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων φτάνοντας τους 74. Αξίζει να σημειωθεί ο μεγάλος για τα ελληνικά δεδομένα αριθμός γυναικείων συμμετοχών που έφτανε τις 11 με μια μόλις εγκατάλειψη! Αθλητές ήρθαν κυρίως από την περιοχή της Καβάλας, της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

 

Το κλίμα που επικρατούσε το πρωινό του αγώνα ήταν πολύ ζεστό και φιλικό με τους περισσότερους δρομείς να γνωρίζονται μεταξύ τους και να ανταλλάσουν αγκαλιές αντάμωσης.  Η εκκίνηση δόθηκε στο Πνευματικό κέντρο του Θεολόγου στις 9.30 έπειτα από μια σύντομη τεχνική ενημέρωση  όπου τονίστηκαν θέματα σηματοδότησης και σημείων υδροδοσίας στην διαδρομή.

Ο αγώνας διέγραφε μια μικρή πορεία μέσα στο χωριό και σχετικά γρήγορα έμπαινε στο μονοπάτι που οδηγούσε στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Θάσου, το Υψάριο ή Ψαριό (1.203 μέτρα υψόμετρο).

Στα πρώτα 9.5 χλμ μέχρι την κορυφή κέρδιζες περίπου +1.100 μέτρα θετική υψομετρική. Από εκεί ακολουθούσε ένα περίπου χιλιόμετρο κατάβασης σε πολύ δύσκολο τεχνικά έδαφος.  Το δύσκολο τεχνικά τερέν συνεχιζόταν στο ίδιο μοτίβο μετά τον σταθμό για ακόμα 2 χιλιόμετρα μονοπατιού όπου έδινε την θέση του σε δασικό δρόμο για τα επόμενα 4 χλμ.

Από το 17 χιλιόμετρο έμπαινες πάλι σε μονοπάτι και ξεκινούσε η δεύτερη ανάβαση για τον Αη'Λιά με μια πινακίδα καρφωμένη σε ένα δέντρο να σε προειδοποιεί ότι έχει 32 ανηφορικά καγκέλια για να φτάσεις εκεί! Μετά από μόλις 3 χιλιόμετρα με +400 μέτρα θετική υψομετρική έφτανες στον Αη'Λιά .

Από εκεί έμεναν ακόμα 8 χιλιόμετρα κατηφόρας για τον τερματισμό, αρχικά κινούμενος σε μονοπάτι με φυτεμένη πέτρα που ήθελε ιδιαίτερη προσοχή και έπειτα σε εναλλαγές χωματόδρομου και μονοπατιού μέτριας κυρίως δυσκολίας.

Το τελευταίο χιλιόμετρο  στην άσφαλτο σε χαλάρωνε από την πολύωρη συγκέντρωση στο έδαφος.  Η σηματοδότηση ήταν κατά κοινή ομολογία καλή και είχε εθελοντές σε κομβικά σημεία επίφοβα να χαθείς που σου υποδείκνυαν το δρόμο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μια ομάδα αποτελούμενη από τον  ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ  του  Α.Ο.ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ, τον Σιδερίδη, τον Περικλέους, τον Μακέδο και τον Γρηγορίου ξεκόλλησε σύντομα από τους υπόλοιπους και κρατήθηκε μαζί μέχρι περίπου το 3ο χλμ, εκεί ο Βογιατζής συνέχισε πιο δυνατά και έφτασε πρώτος στο 10.5 χλμ σε 1:13.Ο Βογιατζής παρά την πιο δρομικά προσανατολισμένη προπόνηση που κάνει αυτό το διάστημα κατάφερε όχι μόνο να μην χάσει στο τεχνικό κατέβασμα αλλά να αυξήσει την διαφορά του από τον Σιδερίδη στα +8 λεπτά και να τερματίσει σε 3:06:57.Στην τρίτη θέση ήρθε ο Περικλέους καταλαμβάνοντας την 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Σε  συνέντευξη που πήραμε από τον Βογιατζή στο τέλος του αγώνα δήλωσε ότι είναι σε πολύ καλή φόρμα. Μας είπε επίσης ότι ξεκίνησε το τρέξιμο από το βουνό αλλά στην πορεία τον κέρδισε η ταχύτητα της ασφάλτου. Βέβαια δεν ξεχνάει το βουνό και έχει σκοπό μετά τον μεγάλο στόχο του, τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, να βάλει στο καλεντάρι του και άλλους αγώνες ορεινού τρεξίματος.

Στις γυναίκες επικράτησε εύκολα η αγγλίδα Val Whybrow που είναι μόνιμη πλέον κάτοικος στα Λιμενάρια της Θάσου. Ο χρόνος της ήταν 3:55:57 καταλαμβάνοντας την 11η θέση γενικής! Δεύτερη γυναίκα ήρθε η Κυριακή Αρσένη με 4:15:50 και αρκετά κοντά της στην τρίτη θέση τερμάτισε η Νικολέτα Γεράρδη με 4:19:40.

 

Οι τρείς πρώτοι της κατάταξης στους άντρες ήταν:

1. Δημήτρης Βογιατζής 3.06.57

2. Νίκος Σιδερίδης 3.15.10

3. Βασίλης Περικλέους 3.23.35

 

Στις γυναίκες οι τρείς πρώτες της κατάταξης ήταν:

1. Vall Whybrow 3.55.57

2. Κυριακή Αρσένη 4.15.50

3. Νικολέτα Γεράρδη 4.19.40

 

 

Εικόνα: